• ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΒΟΕΣ

  Νιώστε ανακούφιση

ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΜΒΟΕΣ

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από ήχους. Γέλια, αξέχαστες μελωδίες, κύματα στην ακτή – όλοι αυτοί οι ήχοι εμπλουτίζουν τη ζωή μας και είναι κυριολεκτικά μουσική στα αυτιά μας. Αλλά τι συμβαίνει όταν ξαφνικά ένας ήχος παίρνει τον έλεγχο;

Αν αρχίσουμε να ακούμε έναν ενοχλητικό θόρυβο που δεν φαίνεται να σταματάει ποτέ, αυτό μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας, να μας προκαλέσει εκνευρισμό, και μπορεί να αισθανόμαστε ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι περνάμε. Αλλά αυτό το φαινόμενο που ονομάζεται εμβοές είναι μια συνηθισμένη κατάσταση και υπάρχουν τρόποι ανακούφισης και αποκατάστασης της ηρεμίας. Μαζί με τους αγαπημένους μας, μπορούμε να μάθουμε να ζούμε με τις εμβοές μαθαίνοντας πώς να τις ελέγξουμε, αντί να τις αφήσουμε να κυριαρχούν.

Η αλήθεια για τις εμβοές.

 • Ο συχνότητα εμφάνισης των εμβοών  συχνά σχετίζεται με τον βαθμό απώλειας της ακοής.*
 • 10% – 15% των ανθρώπων πάσχουν από χρόνιες εμβοές, δηλ. διάρκειας μεγαλύτερης των 6 μηνών.*
 • Περίπου 20% των ασθενών με εμβοές βρίσκουν τα συμπτώματα τους δύσκολα ανεκτά.*
 • Περισσότεροι από το 90% των ατόμων που υποφέρουν από εμβοές έχουν μειωμένη ακοή.*
 • Οι εμβοές είναι μια συνήθης διαταραχή με πολλές πιθανές αιτίες ενεργοποίησης.*
 • Οι εμβοές συχνά σχετίζονται με την αυθόρμητη δραστηριότητα των νευρικών ινών.*

*αναφορά στο hear-it.org στις 12/03/2014.

Τα πολλά πρόσωπα των εμβοών.

Οι εμβοές γίνονται αντιληπτές διαφορετικά από τον καθένα. Μπορεί να είναι υψηλής ή χαμηλής συχνότητας, δυνατές ή σιγανές, μόνιμες ή όχι συχνές. Και έχουν πολλές πιθανές αιτίες, όπως η βλάβη στα αυτιά ή προβλήματα στη γνάθο.

Πολλοί άνθρωποι με εμβοές αισθάνονται ότι τους επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής τους. Και σε πολλές περιπτώσεις, οι εμβοές συνοδεύονται από απώλεια ακοής. Μερικές φορές οι εμβοές εξαφανίζονται, και μερικές φορές πρέπει να βρείτε τον τρόπο να ζείτε με τις επιδράσεις τους.

Επειδή κάθε άτομο αντιλαμβάνεται τις εμβοές τόσο διαφορετικά, είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να βρείτε τις ενέργειες που είναι καλύτερες για εσας.

Συμφιλιωμένοι με τις εμβοές: Πρακτικές συμβουλές.

Όταν έχετε να αντιμετωπίσετε τις εμβοές, είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μια θετική στάση: Οι εμβοές είναι ένας από τους πολλούς ήχους που ακούτε – το μυστικό είναι να μάθετε να τις εντάσσετε  στο ηχητικό τοπίο γύρω σας.

Χρήσιμες συμβουλές:

 • Μάθετε ξανά πώς να ακούτε. Όσο  πιο ποικίλες οι ηχητικές εντυπώσεις που έχετε, τόσο λιγότερο εστιάζετε στις εμβοές.  Ακούστε λοιπόν συνειδητά τον κόσμο γύρω σας.
 • Αναρρωτικός ύπνος. Εάν είστε ενεργοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε τη νύχτα. Πολλοί άλλοι παράγοντες επηρεάζουν επίσης τον ύπνο σας – για αυτό δοκιμάστε να δείτε ποιες συνήθειες επηρεάζουν θετικά τη νυχτερινή σας ανάπαυση..
 • Να βρίσκεστε σε κίνηση. Ξοδεύοντας χρόνο με τους αγαπημένους σας και απολαμβάνοντας δραστηριότητες,   βελτιώνετε τις προοπτικές σας και μειώνετε την επικράτηση των εμβοών στη ζωή σας.
 • Αποφύγετε τη σιωπή. Η μείωση του σιωπηρού χρόνου  καθιστά πιο δύσκολο στις εμβοές να επικρατήσουν – οπότε χαλαρώστε με ευχάριστους ήχους όπως ακουστικά βιβλία ή χαλαρωτική μουσική.
 • Παραμείνετε σε καλή φυσική κατάσταση. Η καλή φυσική κατάσταση είναι σημαντική – ακόμα κι αν οι εμβοές σας φαίνεται να δυναμώνουν όταν αθλείστε, αυτό δεν είναι λόγος ανησυχίας.
 • Αποτελεσματική χαλάρωση. Οι εμβοές μπορεί να προκαλέσουν ένταση, οπότε είναι σημαντικό να μάθετε και να χρησιμοποιείτε τακτικά μεθόδους χαλάρωσης όπως το Feldenkrais, τη γιόγκα, το tai chi και το qi gong.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε για να κανονίσουμε συνάντηση στο χώρο σας.